Sport specifieke training

Sport specifieke training & Sportprestatie verbetering

Wilt u beter worden in de sport die u beoefent bijvoorbeeld in tennis, voetbal, schaatsen, wielrennen of hockey dan kunt u bij ons aan de slag. Wij gaan er voor zorgen dat u het maximale uit uw sport kunt halen.

 

Denk aan de termen van de CLUKS; coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, kracht en snelheid. Iedereen heeft een persoonlijk specifiek doel voor zijn sport waarin u beter wilt worden. Je ziet soms dat de trainingen makkelijker af gaan dan de wedstijden vooral bij de jeugd. Ook kan het te maken hebben met de mentale factoren waardoor het in wedstrijden niet goed tot uiting komt. Niet alleen als individu kunt u bij ons aan de slag, maar u kunt ook een aantal trainingssessies boeken met uw team.

Wij gaan samen zitten om uw persoonlijke doelen te bespreken in de sport die u beoefent. Wij komen kijken bij een wedstrijd van u of uw team indien dat wenselijk is en zullen wij kijken wat de oorzaken en gevolgen zijn van de wedstrijd.  Naast de CLUKS zijn de psychologische factoren super belangrijk in de sportwereld, zowel als individu als in sportverband. De factoren die het meest voorkomen in uw prestaties zijn zelfvertrouwen, motivatie, emotionele controle en concentratievermogen. Je ziet veel ouders die zich willen bemoeien met de sport van zijn kind waardoor het kind vaak druk voelt om te presteren ook al bedoelen de ouders het goed. Ook kan het wel eens voorkomen dat het kind de sport helemaal niet leuk vindt en dat niet durft te zeggen. Aan de hand van de wedstrijdanalyse gaan we nog een keer zitten en bespreken we het traject waarin u aan uw vaardigheden gaat werken. We bespreken ook de technieken die over hen zelf gaat, het eigen lichaam herkennen. Controle over uw eigen aandacht, daarbij komen interne en externe aandacht bij kijken. Denk aan interne aandacht aan bijvoorbeeld bewegingen en gevoelens. Externe aandacht denk aan bijvoorbeeld geluiden en mensen om je heen. Ook helpt het om jezelf doelen te stellen binnen je trainingen en wedstrijden zo dat ze inzien dat doorzettingsvermogen een grote factor speelt als je echt wat wilt bereiken binnen uw sport. Instructies geven aan uw zelf is belangrijk om uw motivatie te behouden en dat zijn uiteraard positieve en realistische bevestigingen. Ontspanning zult u vaker hebben gehoord is belangrijk waardoor uw stress- en angstniveau verlaagd en uw hoofd rust geeft. Daarnaast is het goed om te weten voor uw zelf dat u visualiseert en u dus kan inleven en realistisch blijft in het geen waarvoor u traint.

 

Zit u op een sport en wilt u aan uw eigen fysieke vaardigheden werken dat kan bij Uptempo-personaltraining. Denk aan de CLUKS termen, coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, kracht en snelheid om het maximale uit uw sport te halen. Daarnaast spelen de mentale vaardigheden ook een belangrijke rol. We nemen samen de vaardigheden door waar aan u wilt werken en aan de hand daarvan kijken we naar de geschikte locatie en de benodigde spullen. Wie weet zien wij u bij Uptempo-personaltraining en helpen wij  een groeiende atleet tot het behalen van zijn doelen.

The only way is up!

 

*Wij geven in de volgende plaatsen tennislessen op locatie: Noordwijk, Noordwijkerhout, Voorhout, Katwijk, Oegstgeest, Warmond, Wassenaar, de Zilk en Lisse. Andere locaties is geen enkel probleem maar altijd in overleg.

Informatie aanvragen