Nordic Walking

Nordic walking (bos, duinen of strand)

Wilt u ook lekker in de buiten lucht wandelen maar dan net iets meer uitdaging hebben, dan zit u bij Nordic Walking helemaal goed. Het doet net iets meer met uw lichaam dan normaal wandelen zonder stokken. Nordic walking is wandelen met aangepaste skistokken, die “poles” worden genoemd. Het is een nieuwe bezigheid in Nederland en België maar in Scandinavië en de Verenigde staten is het mega populair. Nordic walking komt oorspronkelijk uit Finland en zijn er al een miljoen mensen die aan Nordic Walking doen.

Het is heel belangrijk bij Nordic Walking dat u de juiste maat stokken heeft die bij u past. Een richtlijn voor de juiste lengte van de stok is de lichaamslengte vermenigvuldigen met 0,68. De voet van de pole is schuin geplaatst en de handlussen zijn breder en worden op een bepaalde manier met klittenband om de pols bevestigd. Als u meer wilt verbranden kunt u beter aan Nordic Walking doen dan normaal wandelen want u zit dan meer in uw vetverbranding. U traint niet alleen uw benen maar ook uw arm en rugspieren.

Het energieverbruik ligt met 20 procent hoger dan met normaal wandelen waardoor de belasting van het hart en long systeem toe neemt. Nog een voordeel er van is dat jong en oud deze sport kunnen beoefenen. Uw heeft geen sportschool nodig, alleen een paar goede schoenen en goede wandelstokken. Het verschil tussen een gewone wandelaar en een Nordic walker is dat u met gewoon wandelen alleen op uw evenwicht hoeft te letten en met Nordic walking vooral uw conditie en uithoudingsvermogen verbeterd. Dus kortweg gezegd zijn er veel voordelen vergeleken met normaal wandelen. Uw conditie gaat snel vooruit, u gebruikt ongeveer 90 procent van alle spieren in uw lichaam, u verbruikt 20 procent meer energie dan bij stevig doorwandelen, de poles geven steun en stabiliteit en verminderen de belasting op de knieën, heupen, enkels en wervelkolom en waar u het meest van kan genieten je loopt lekker in de buitenlucht!

Ook bestaat er Nordic running, dat is een wat intensievere vorm. Dus als u goed getraind heeft zou u dit kunnen beoefenen in plaats van Nordic walking. Het fijne er ook van is dat u het lang kunt volhouden omdat uw hartslag niet continue hoog blijft.

Bij ons hoeft zelf geen stokken mee te nemen, daar zorgen wij voor. Bent u net zo enthousiast als wij neem dan vandaag nog contact op voor een vrijblijvende intake of als u nog vragen heeft, stuur een mail naar info@uptempo-personaltraining.nl ook kan u bellen naar +31620660707 en wij beantwoorden al u vragen.  Wie weet zien wij u in onze Nordic Walking groep.  De only way is up!

*Wij geven in de volgende plaatsen Nordic Walking, Noordwijk, Noordwijkerhout, Voorhout, Katwijk, Oegstgeest, Warmond, Wassenaar, de Zilk en Lisse. Andere locaties is geen enkel probleem maar altijd in overleg.

Vraag informatie of proefles aan