Looptraining & Conditietraining

Looptraining & Conditietraining

Wilt u ook uw conditie verbeteren? Fit worden en Kilo`s kwijt raken, of bent u aan het trainen voor de 5km, 10km of de marathon?

 

Met slechts een paar goede hardloopschoenen en een gedreven gediplomeerde hardlooptrainer kunt u al binnen zes weken een goede basis creëren om lekker hard te kunnen lopen. Aan je uithoudingsvermogen zul je merken dat het snel vooruit gaat. Je conditie wordt beter en je gaat lekkerder in je vel zitten en voor je het weet loop jij op zondagochtend op eigen discipline een rondje hard. U heeft geen sportschool nodig dus u bent ook nergens afhankelijk van en wint er zelfs tijd mee. U kunt uiteindelijk geheel zelf bepalen hoe lang u wilt hardlopen en hoe hard uw wenst te lopen. Doelgericht aan de slag gaan kent maar 1 koers “the only way is up!”

 

Iedereen heeft een ander doel met hardlopen. De een wilt zijn conditie verbeteren, de ander wilt afvallen en weer een ander traint voor de marathon. Uiteindelijk heeft het wel dezelfde werking voor ieder lichaam. Ook is het goed voor uw diep liggende organen en het maakt uw hartspier sterker waardoor de capaciteit wordt vergroot om zuurstof te pompen door uw lichaam. Uw lichaam ontwikkelt meer spieren en minder vet, zeker als u dat combineert met krachttraining. Uw lichaam verandert, dat kan al met verschillende afstanden te maken hebben of wanneer u traint voor een korte sprint of lange duurloop. Uw uithoudingsvermogen wordt groter en u bouwt een snellere stofwisseling op. Ook het stofje endorfine is wetenschappelijk bewezen dat het een fantastisch gevoel geeft.

Uw fitheid heeft te maken met uw conditie en wordt aangegeven in VO2-Max. Dus als u gaat hardlopen heeft u te maken met uw eigen zuurstofvermogen van het cardiovasculaire systeem. Uw VO2-Max is afhankelijk van een aantal factoren, talent, geslacht, leeftijd, training en gewicht. Als u net begint met hardlopen hebben mensen vaak klachten, de meest voorkomende klachten zijn de achillespeesblessure, scheenbeenblessure en de peesplaatblessure. U kunt er lang last van houden als u er niks mee doet. Daarom is het belangrijk op wat voor soort hardloopschoenen u loopt. Advies is dan ook, ga naar een hardloopwinkel en laat uw voeten meten zo dat ze de juiste hardloopschoen voor u kunnen bepalen en uitzoeken.

Daarnaast is uw lichaamshouding super belangrijk, veel mensen combineren hardlopen met krachttraining. Het zorgt vaak dat het ander zich corrigeert, echter wanneer het toch onjuist is zorgt dit voor blessures en klachten. Dit is waar wij u mee kunnen helpen. Dus zorg voor variatie van kracht, stabiliteit en hardlopen en bouw je trainingen rustig op als je net begint. Doe altijd vooraf een dynamische warming-up en aan het eind van de training een cooling down. Zorg voor een goede basistechniek bij ons middels onze begeleiding. Want voorkomen is immers beter dan genezen. Dan heeft u er in ieder geval alles aan gedaan om blessures te voorkomen.

Wij bieden drie soorten hardlooptrainingen aan;

– Hardlopen in combinatie met oefeningen

– Uw loopscholing verbeteren, dus werken aan de techniek van het hardlopen

– Conditietraining voor de sport die u beoefent

Klinkt bovenstaande u als muziek in de oren en bent u net zo enthousiast als wij neem dan vandaag nog contact op voor een vrijblijvende intake of als u nog vragen heeft, stuur een mail naar info@uptempo-personaltraining.nl ook kan u bellen naar +31620660707 en wij beantwoorden al u vragen.  Wie weet zien wij u in de duinen voor loop-en conditietraining.  De only way is up!

*Wij geven in de volgende plaatsen de hardlooptraining, Noordwijk, Noordwijkerhout, Voorhout, Katwijk, Oegstgeest, Warmond, Wassenaar, de Zilk en Lisse. Andere locaties is geen enkel probleem maar altijd in overleg.

Informatie of proefles aanvragen