Over Uptempo Personal Training

Uptempo Personal Training & Maxime Bekkering

Beste lezer! Ik ben Maxime Bekkering en ben al van jongs af aan met sport bezig en kon niet stilzitten achter mijn schooltafeltje, ik was liever aan het gymen of aan het rennen over het schoolplein. Vroeger ben ik begonnen met zwemmen, paardrijden, dansen en schaatsen. Na een aantal jaar ben ik gestopt met deze sporten en ben ik gestart met tennissen in combinatie met fitness en hardlopen. Juist deze combinatie was aantrekkelijk voor mij omdat ik steeds meer ging tennissen waardoor ik blessures voorkwam en sterker en sneller werd op de baan. Van basisschool naar middelbare school ben ik gelijk in de sportklas beland als extra keuzevak. Verslagen maken over alle sporten die ik deed en lesgeven aan mijn mede studenten vond ik direct al leuk en dacht daar ga ik later wat mee doen. Mijn dagen zagen er gestructureerd uit, school, huiswerk, tennistraining en vervolgens door naar de sportschool, eten en slapen. Al snel kwam ik er achter dat voeding en rust super belangrijk is voor je lichaam als je veel sport. Ik had goede begeleiding bij mijn wedstrijden en kreeg maandelijks een schema waar ik grotendeels zelf mee aan de slag moest in de sportschool en in de duinen.

 

Na het behalen van mijn middelbare schooldiploma ben ik naar het CIOS gegaan voor trainer /coach. Na vier jaar heb ik deze studie afgerond met het behalen van mijn keuzevakken en de vijf kerntaken. Mijn keuzevakken waren gericht op fitness, personal training, tennis, loop-conditietrainer, voeding en management.

 

Sinds ik ben afgestudeerd ben ik vrij wel direct begonnen met werken. Ik ben begonnen als tennisleraar in Noordwijk. Daar heb ik onder begeleiding van een gerenommeerde en gediplomeerde tennisleraar alle kneepjes van het vak mogen leren. Tennissen zelf heb  ik natuurlijk gedaan op hoog niveau, echter het overbrengen van de juiste techniek is heel wat anders. Ook het zien van hetgeen mis gaat bij iemand en te verbeteren is een vak apart. Het geven van tennisles op hoog niveau of aan kinderen is de rode draad in mijn carrière en doe ik nog tot op de dag van vandaag met veel plezier.

 

In het verlengde heb ik een gedeelte van de werkweek ook altijd besteed aan fitness. Daarin heb ik in verschillende grote sportscholen training mogen geven aan de meest uiteenlopende individuen. Dat gaat van een persoon verbeteren van de al hoge sportprestatie als het begeleiden van sportblessures als het helpen van iemand die nieuw is met uiteenlopende sportdoelen (kilo`s afvallen, uithoudingsvermogen verbeteren, spiermassa laten groeien, etc.)

 

Ook heb ik mijzelf altijd geprobeerd completer te maken als instructeur van de verschillende disciplines. Hierbij moet u denken aan het hebben van een EHBO cursus, BHV cursus en diverse cursussen die ons vak je als professioneel completer en multifunctioneler kunnen maken.

 

Na vier jaar ervaring op gedaan te hebben en nog verschillende cursussen gevolgd te hebben ben ik voor mezelf begonnen. Ik woon in Noordwijk aan Zee waar ik mijn passie voor hardlopen goed kan waarmaken in de duinen of over het strand. Wat kan een mens daar gelukkig van worden. Daarnaast tennis ik nu voor mijn plezier eredivisie in een leuk dames team. In de loop van de jaren groei je als mens en merk je wat je eigenschappen zijn en waar je passies liggen.

 

Ik vind het fantastisch om aan mensen over te brengen wat sport met je lichaam en geest doet. Iedereen heeft een ander doel waarvoor hij of zij komt trainen en dat maakt mijn werk zo uitdagend om mee aan de slag te gaan. Ik probeer aan mensen over te brengen dat sport een onderdeel moet zijn van je levensstijl. Jullie herkennen het vast, hoe fijn het is als je je sport uurtje achter de rug hebt en onder die douche staat om vervolgens heerlijk daarna je dag te starten. Of na een dag hard werken even je hoofd leeg maken tijdens een uurtje sporten.

 

Heb jij interesses in het volgende: Personal Training, Loop-en conditietraining, Tennistraining (privé tennisles of duo tennisles), Nordic Walking, Sportprestatie verbeteren, Bedrijfsbootcamp en Voedingsadvies in een van de omliggende gemeentes: Noordwijk, Katwijk, Oegstgeest, Warmond, Wassenaar, Rijnsburg of Noordwijkerhout. Andere plaatsen zijn geen enkel probleem, maar in overleg.

 

Zoek dan niet meer verder en neem vandaag nog contact op met ons en plan een gratis intake en/of bespreek de mogelijkheden.

Maxime Bekkering