High Intensity Interval Training

High Intensity Interval Training (HIIT)

Heeft u weinig tijd en wilt u toch in 30 minuten even lekker stuk gaan waarbij de hartslag flink omhoog gaat? Dat kan bij Uptempo personal training. 


Hiit staat voor, High Intensity Interval Training. Het is een populaire training geworden omdat u in 30 minuten klaar bent. Het is een effectieve training omdat u in korte tijd veel interval momenten hebt wat een intensieve inspanning levert. U wisselt intensieve oefeningen af met minder intensieve oefeningen.


Het menselijk lichaam heeft twee belangrijke spiergroepen, fast twitch en slow twitch. De kleine slow twitch spieren zijn goed voor het uithoudingsvermogen, de fast twitch spieren zijn groter en leveren kracht. Hiit zorgt er voor dat uw stofwisseling als een gek te keer gaat. Voor dat u aan een hiit sessie begint is het bewezen dat 20 gram eiwitten het calorieverbranding verhoogt na je training. De training bestaat vaak uit een circuit van meerdere oefeningen op tijd. Wij gebruiken vaak 9 oefeningen waarvan elke oefening 45 seconde duurt en 15 seconde rust hebt om door te draaien. Na een hele ronde krijgt u 30 seconde om wat te drinken en u klaar te maken voor de volgende ronde. Gebruikelijk worden er 3 rondes gegeven als er een training wordt gegeven van 30 minuten. Als u iets langer de tijd hebt plakken wij er vaak nog een Tabata achteraan waardoor u 45 minuten bezig bent. De rondes hebben intense anaerobische uitputting, met langzamere herstelperiodes, het verband dus niet alleen vet, maar je bouwt ook spieren op. Bij een Tabata heeft u twee verschillende oefeningen van 20 seconde en 10 seconde rust tussendoor. Daarvan doet u 5 rondes. Ook bij een Tabata geven wij vaak 1 oefening voor de buik en een cardio oefening waardoor de hartslag weer omhoog gaat.

Als u weinig tijd heeft is dit de ideale training voor u. Bent u benieuwd naar de les of heeft u al een groep waarmee u wilt starten? Voor meer vragen, stuur een mail naar info@uptempo-personaltraining.nl of bel naar +31620660707 en ik zal u zsm beantwoorden

De only way is up!

*Wij geven in de volgende plaatsen hiit sessies op locatie: Noordwijk, Noordwijkerhout, Voorhout, Katwijk, Oegstgeest, Warmond, Wassenaar, de Zilk en Lisse. Andere locaties is geen enkel probleem maar altijd in overleg.

Informatie aanvragen